TOBB, Tunceliye 300 öğrenci kapasiteli yurt

TOBB, Tunceliye 300 öğrenci kapasiteli yurt yapacak


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Tunceliye 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını bildirdi.
     Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOBB tarafından yaptırılacak yurdun ilde önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi. Tuncelinin her türlü sorununa büyük bir duyarlılıkla eğildiklerini dile getiren Cengiz, şunları kaydetti:
     İlimizin gelişmesi, kalkınması için eğitim kurumlarının sorunlarının çözümüne büyük önem veriyoruz. İlimizde kız öğrencilerin kalacağı modern bir yurt binasına ihtiyaç vardı. Bu eksikliği gidermek için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Tunceli il merkezinde 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yapma önerimizin kabul edildiği tarafımıza bildirildi. Bunun üzerine biz de oda olarak arsa temini için sayın Valimiz Hakan Yusuf Günerden talepte bulunduk. Valimizin talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arsanın hazır olduğunu yazılı olarak TOBBa bildirdik. En kısa sürede sayın Valimiz ile birlikte Ankarada TOBB ile yapacağımız protokollerin ardından bu yıl temel atarak projemizi hayata geçirmeyi umuyoruz.
     Cengiz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ve ilgili tüm kurumlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TOBB, Tunceliye 300 öğrenci kapasiteli yurt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER