Tokatta nevruz kutlaması

Tokatta nevruz kutlaması -Protokol üyeleri, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı


TOKAT (A.A) - Tokatta nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesinin düzenlediği nevruz kutlama programı, üniversite kampüsünde gerçekleştirildi.
     Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen programda açılış konuşması yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, nevruzun baharın müjdecisi, yeni yılın habercisi olduğunu belirterek, nevruzun her şeyiyle birliğin, bütünlüğün, hoşgörünün ve kardeşliğin simgesi olduğunu söyledi.
     Vali Mustafa Taşkesen ise medeniyetleri oluşturan en önemli unsurlardan birinin de kültür olduğunu vurgulayarak, Malumunuz bir millet kültürel değerlerini kuşaktan kuşağa aktarabilirse varlığını daha iyi sürdürebilir. Tarih boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok devlet kurmuş milletimiz, bugüne eşsiz kültür hazinesi sayesinde gelmiştir. Bu kültür hazinelerimizden biri de yüzyıllardır kutlanan nevruzdur. Nevruz, baharın başlangıcı, doğanın uyanışı, diriliş ve doğuştur ifadelerini kullandı.
     Konuşmalarından ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Şişman tarafından Nevruzun Türk Dünyası ve Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi konulu konferans verildi.
     Konferansın ardından kampüs alanında Vali Taşkesen ve Rektör Şahin tarafından nevruz ateşi yakıldı. Taşkesen,Şahin, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak ile protokol üyeleri, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar nevruz ateşinin üzerinden atladı.
     Programda, protokol üyeleri ile öğrenciler yumurta tokuşturdu. Programın sonunda öğrenciler, Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sangin (PSY) Gangnam Style şarkısı ve Ankara oyun havaları eşliğinde nevruzu kutladı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER