Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri

Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru: -Sekiz hastanın ölümünün çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümlerine ilişkin, Sekiz hastanın ölümünün çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Tokat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Doğru, bir soru üzerine, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki hasta ölümlerine ilişkin incelemelerde bulunduğunu söyledi.
     Yapmış olduğu görüşmelerde kendisine, hastaların aynı gün içerisinde çeşitli servislerde öldüğünün ifade edildiğini vurgulayan Doğru, Tıp Fakültesi çok büyük bir hastanedir. Tedavi edilmeyen hastaların çoğu burada tedavi ediliyor ve Tokattan başka yerlere nakiller yapılmıyor. Bu anlamda burası terminal bir hastane olarak değerlendirmelidir. Terminal bir hastanede tabi ölümler de oluyor, tedavi de olabilir. Ancak sekiz tane hastanın ölümünün çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Reşat Doğru, Sağlık Bakanlığından gelen bir heyet var mı- sorusuna ise, Sağlık Bakanlığından müfettişlerin geldiğini söylediler. Sağlık Bakanlığına tabi ki bağlıdır sağlık noktasında ama öncelikle birinci sorumlu üniversitedir. Üniversite kendi araştırmasını yapmalıdır. Sağlık Bakanlığı müfettişleri de araştırmasını yapmalıdır şeklinde konuştu.
     Tokatta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı sorununun bulunduğunu dile getiren Doğru, Tokatta kene ısırması ile ilgili çok ciddi söylemler vardır. Bu göz ardı ediliyor. Esasında bu 8 hastanın ölümü ile beraber bu konunun ben gündeme gelmesini istiyorum. Özellikle tarlasında çalışan insan, tarlasında işine gücüne gitmeye korkuyor. İnsanlar yaz olması dolayısıyla daha serin yerlere gitmek istiyorlar ama insanlar pikniğe gitmekten korkuyorlar. Hatta Tokattan geçmek isteyen insanlar da, başka şehrin insanları da bir korku içerisinde Tokatta durmamaya veya burada mola vermemeye çalışıyorlar ifadelerini kullandı.
     Doğru, keneyle ilgili çalışma yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları aktardı:
     Tokat mutlaka, sağlık konusunda, kenenin araştırılması konusunda üs olmalıdır. Türkiyenin bir çok yerinden uzmanlar buraya getirilmeli ve burada o uzmanlar çalışmalarını ortaya koymalı, dünyada çeşitli literatürdeki konular taranmalı ve dünyadaki çeşitli otoriteler de buraya gelmelidir. Burada bir merkez laboratuvarın da olduğu aşıya doğru giden bir süreç yaşanmalıdır ve aşı mutlaka bulunmalıdır. Ancak biz o zaman keneden kurtulabiliriz.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER