TOKİden Kırıkkalede konut satışı

TOKİden Kırıkkalede konut satışı


KIRIKKALE (A.A) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yeni Mahallede yapımı süren 176 konutun satışa sunulacağı bildirildi.
     Kırıkkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TOKİ Başkanlığı tarafından Yenimahalle toplu konut uygulaması kapsamında, konut tipi B2 2+1 95 metre kare 176 konutun 96-120 ay vadelerle 74 ile 92 bin lira arasında değişen konut fiyatlarıyla satışa sunulacağı kaydedildi.
     Başvuruların, 10-28 Aralık 2013 tarihinde alınacağı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kura çekimi, 5 0cak 2013 tarihinde yapılacaktır. Alıcı olmayanların başvuru iade işlemlerin başlaması 10 Ocak 2013 tarihinde yapılacaktır. Sözleşme imzalanması ise 7-18 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankasının yetkili şubeleri tarafından 10-28 Aralık 2012 tarihleri arasında kabul edilecektir. Söz konusu müracaatlar şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerinin başvuruları, İstiklal Savaşı gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerinin, en az yüzde 40 özürlü vatandaşların ve diğer konut alıcı adaylarının başvuruları olmak üzere 4 ayrı kategoride ve konut tipi bazında ayrı ayrı kabul edilecektir. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine ve en az yüzde 40 özürlü vatandaşlara konut sayısının yüzde 5i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Diğer konut alıcı adaylarının hak sahipliği başvuru sayısına göre gerektiği taktirde kura ile belirlenecektir.
     Kuranın çekileceği yer, ilgili Türkiye Halk Bankası Şubelerinde ve idarenin web sayfasında www.toki.gov.trden duyurulacağı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce toplu konut idaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan 10 hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) başvuru sahiplerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranacaktır. Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, Türkiye Halk Bankasının ilgili şubelerine başvurarak, 2 bin lira tutarındaki başvuru bedelini 10-28 Aralık 2012 tarihleri arasında yatıracak (şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili satın alma talep ve yüklenim belgesini imzalayacaklardır. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar sözleşme imzalama şamasında kendi aralarında becayiş yapabileceklerdir. Konutların teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 30 aydır. Konutların anahtar teslisimi idarece belirlenecek ve program dahilince belirlenecektir. Kura sonucunda konut satın alama ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri başvuru sahiplerine 10 Ocak 2013 tarihinden itibaren iade edilecektir. Konutların teslim süresi, Sözleşme tarihinden itibaren 30 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirecektir.
     Açıklamada, anahtar teslimi öncesinde katma değer vergisi bedeli yüzde 1in ayrıca alıcılar tarafından ödeneceği kaydedildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber TOKİden Kırıkkalede konut satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER