Toplum destekli polislere sanal eğitim imkanı

Toplum destekli polislere sanal eğitim imkanı


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yürütülen ve toplum destekli polislerin sanal ortamda eğitilmesini sağlayacak AB projesi tamamlandı.
     Aralık 2010da sözleşmesi imzalanarak uygulamaya başlanan mesleki eğitim programı, 31 Temmuz tarihi itibariyle tamamlandı.
     Toplum destekli polislerin sanal ortamda eğitim görmelerine imkan sağlayan proje, önleyici güvenlik hizmetleri kapsamında 2006 yılından bu yana uygulanan toplum destekli polislik yaklaşım ve bilincinin Türkiye genelinde en etkin şekilde yaygınlaştırılmasını ve emniyet teşkilatı çalışanlarının bu konudaki eğitim ihtiyaçlarının çağdaş araçlarla karşılanmasını hedefliyor.
     Proje sonucunda, polislerin gerçek vaka analizleri üzerinden eğitim alabilecekleri ve Türkiye genelinde tüm hizmet birimlerinin ulaşabileceği e-eğitim platformu oluşturuldu.
     E-eğitim platformunda toplumun desteğini kazanarak suçun önlenmesi, toplum destekli polisler için temel iletişim becerileri, toplum destekli polisler için temel problem çözme teknikleri ve kültürlerarası bilgi başlıkları adı altında eğitim materyalleri hazırlandı.
     Oluşturulan sanal öğrenme platformu aynı zamanda polislerin deneyimlerini ve karşı karşıya kaldıkları durumları paylaşabilecekleri bir destek birimini de içeriyor.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Toplum destekli polislere sanal eğitim imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER