Toplum gönüllüsü gençler Mecliste

Toplum gönüllüsü gençler Mecliste -Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Avcı, Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençlik Çalışma Birimi heyetini kabul etti


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençlik Çalışma Birimi heyetini TBMMde kabul etti.
     Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinin katılımıyla sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirten gençler, daha iyi bir hayata nasıl sahip olacakları konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Sorunlarının çözümü için Meclise ulaşmaları konusunda Yasama Derneğinin önemli katkısı olduğunu belirten gençler, kendilerini kabul ettiği için Avcıya teşekkür ettiler. Gençler özellikle eğitim, sağlık, istihdam, ifade özgürlüğü ve barınma gibi alanlardaki ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını milletvekilleriyle paylaşmak istediklerini anlattılar ve milletvekilleriyle daha iyi çözüm üreteceklerine dair inançlarını dile getirdiler.
     TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Avcı da son dönemde siyasi partilerin gençlerin siyasete aktif katılımına önem ve öncelik verdiğinin altını çizdi.
     Gençlerin sorunlarını dinleyerek sorunlara nasıl bakılması gerektiğini, gençlerin bakış açısından öğrendiklerini belirten Avcı, Sivil toplum kuruluşlarının yasamayla yakın ilişki içinde bulunması, demokrasi düzeyimizin gelişmesine de olumlu katkıda bulunur dedi.
     Gençlerin sorunlarını Meclise iletmek için temas kurduğu Yasama Derneğinin (YASADER) çalışmalarını ve gençleri yönlendirmesini önemli bulduğunu ifade eden Avcı, doğrudan etkileşimle gençlerin sorunlarının daha görünür hale geleceğini söyledi.
     Avcı, Demokrasi yerelde başlar sözünü de hatırlatarak, gençlere bulundukları illerdeki yerel yönetimlerle çalışma önerisinde bulundu.
    
     Muhabir: Ali Hakan Der
     Yayıncı: Kudret Topçu
<< Önceki Haber Toplum gönüllüsü gençler Mecliste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER