Cinayetin failleri 4 yıl sonra bulundu

Cinayetin failleri 4 yıl sonra bulundu -Mersinde 4 yıl önce nişanlısıyla cep telefonuyla görüştüğü sırada bıçaklanarak öldürülen gencin katil zanlıları yakalandı -Cinayetle ilgili 2 kişi tutuklandı


MERSİN (A.A) - Mersinde 4 yıl önce nişanlısıyla cep telefonuyla görüşürken bıçaklanarak öldürülen gencin katil zanlıları yakalandı.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, merkez Toroslar ilçesi Toroslar Mahallesinde 2 Aralık 2008de nişanlısı Çiğdem Varolla telefonla konuşurken bıçaklanarak öldürülen Ceyhun Çepikin (21) faillerinin yakalanması için özel ekip kurdu.
     Şüpheli 143 kişiden alınan DNA örnekleri, olay günü elde edilen delillerle karşılaştırıldı. Uyuşturucu ticareti yapma ve hırsızlık suçlamalarıyla cezaevinde bulunan Y.K. ve C.O. ile KKTCde vatani görevini yapan Ç.Dnin olaya karıştığı belirlendi.
     Soruşturmanın tamamlanmasının ardından askerden dönen Ç.D. ile tutuklu Y.K. ve C.O, nitelikli birden fazla kişiyle bıçakla adam öldürme, nitelikli silahlı yağma ve yakalanmamak için suç delillerini yok etme suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı.
     Y.Knin tutuksuz yargılanmasına karar verildi, diğer 2 kişi tutuklandı.
     Zanlıların, ifadelerinde, cinayeti gasp amaçlı işlediklerini söyledikleri öğrenildi.
     Ceyhun Çepik (21), 2 Aralık 2008de nişanlısı Çiğdem Varolla buluşmuş, akşam nişanlısını evine bırakmıştı. Daha sonra cep telefonuyla nişanlısıyla konuşarak Toroslar Mahallesindeki evine dönerken telefon konuşması bir anda kesilmiş, nişanlısı Çiğdem Varol telefondan son olarak Ağabey, bende bir şey yok sözünü duymuştu. Nişanlısının başına bir şey geldiğinden endişelenen Varol nişanlısının ailesine haber vermiş, aile polislerle birlikte çocuklarını aramaya çıkmıştı. Sokakta ağır yaralı bulunan Çepik, Mersin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Cinayetin failleri 4 yıl sonra bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER