Toprakkalenin düşman işgalinden kurtuluşu

Toprakkalenin düşman işgalinden kurtuluşu -İlçenin kurtuluşun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - Toprakkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
     Toprakkale Meydanında düzenlenen kutlama programı, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve şiir okuması ile başladı.
     Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşında mücadele eden şehit ve gazileri rahmetle andığını söyledi.
     Uzunuparmak, vatan ve özgürlüğün, insanların vazgeçemeyeceği, ekmek ve su kadar değerli bir varlığı olduğunu belirterek, bu iki değerden yoksun olan milletlerin esaret altında olacağını ifade etti.
     Uzunparmak, şunları kaydetti:
     Osmanlıdan bizlere kalan bu topraklara akbaba sürüleri gibi saldıran düşmanlara karşı ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Toprakkalede de onurlu bir mücadele verilmiştir. Toprakkalenin kahraman evlatları bütün sorun ve sıkıntılara, yokluk ve zorluklara rağmen ihanet şebekeleri ve işgal güçlerine karşı canı pahasına bu cennet toprakları düşman işgalinden kurtarmışlardır. 29 Aralık 1921 tarihinde bu aziz topraklarımızı şerefle elde etmişlerdir. Vatan ve özgürlüğün, insanların vazgeçemeyeceği, ekmek kadar su kadar değerli bir varlığı bulunmaktadır. Bu iki değerden yoksun olan milletler esaret altında olacaklardır.
     AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da Tük milletinin dinine, bayrağına, hürriyetine sevdalı olduğunu ve bunu da tüm dünyanın çok iyi bildiğini ifade etti.
     Belediye Başkanı Sedat Şanal ise törene katılanlara teşekkür etti.
     Program, Adana Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından düzenlenen Osmanlı kıyafetleri defilesinin gösterimi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Toprakkalenin düşman işgalinden kurtuluşu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER