Toptaş köyü sulama suyu hattı belediye

Toptaş köyü sulama suyu hattı belediye tarafından yenileniyor


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Toptaş köyü sulama suyu ana drenaj pompa hattının belediye tarafından yenilendiği bildirildi.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye tarafından yürütülmekte olan Toptaş köyü sulama suyu ana drenaj pompa hattındaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
     Drenaj hattının geçmiş yıllarda DSİ tarafından yapıldığını, aradan geçen sürede demir boruların çürüdüğünü, bundan dolayı vatandaşlara zarar verdiğini ifade eden Çetinkaya, sulama suyu hattında yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.
     Çalışmaların belediye su ve kanalizasyon ekipleri tarafından yürütüldüğünü anlatan Çetinkaya, çalışmalarda çelik boru döşendiğini kaydetti. Hattın yaklaşık 600 metre olduğunu belirten Çetinkaya, Yenilenecek sulama suyu ana hattı sayesinde Toptaş köyünde bulunan vatandaşlarımız arazilerini rahatça sulayabilecek. Geçmiş yıllarda döşenen ve demir olan borular zamanla aşınmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Bundan dolayı da hem sulama konusunda hem de borunun geçtiği bölgelerde birçok vatandaşımız mağduriyet yaşıyordu dedi.
     Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için çalıştıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Toptaş köyü sulama suyu hattı belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER