TOSYÖV ve AKÜden kadın girişimcilere örnek

TOSYÖV ve AKÜden kadın girişimcilere örnek proje


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezince ortaklaşa hazırlanan Yeteneğini Keşfet Bir Hobin Olsun, Hobini Geliştir Mesleğin Olsun projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitimler verilmeye başlandı.
     Proje ile ilgili bilgi veren TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin katkıları ile hazırlanan projede Her insanın keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği vardır düşüncesinden yola çıkıldığını belirterek, proje ile kadınların küçük çapta gerçekleştirecekleri atölye çalışmalarıyla yetenekleri keşfetmeleri amacıyla projenin oluşturulduğunu bildirdi.
     Beşer, İki adımda oluşan projenin ilk adımında çeşitli dallarda ücretsiz kurslar verilerek kursiyerlerin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olarak hobilerini bulmalarına, boş zamanlarını değerlendirmelerine ve sosyalleşerek çevrelerini büyütmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi atölyesinde TOSYÖV Destekleme Derneği üyelerinden iğne oyası eğitmeni Havva Emeksiz ve kumaş boyama eğitmeni Reyhan Okanın gönüllü eğitmenlikleriyle haftanın iki günü halka açık kumaş boyama ve iğne oyası kursları verilmeye başlandı. Proje dahilinde mevcut eğitimlerin yanından bir süre sonra keçe, kırkyama, kara kalem, takı gibi kurslar açılması da planlanıyor.
     AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Solak da projeyle ilgili olarak Kadınların çoğu bu el işlerini evlerinde ve misafirliklerde yapıyorlardı. Haftanın iki günü de olsa ev ortamından uzaklaşarak eğitmen eşliğinde ve arkadaşlarıyla fikir geliştirerek atölye ortamında bu becerilerini geliştirmek, hem kadınlarımızın sosyalleşmesini hem de özgüvenlerinin oluşmasını sağladı dedi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TOSYÖV ve AKÜden kadın girişimcilere örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER