TOYCO Projesinde Antalya Oyuncak Müzesinin sunumu

TOYCO Projesinde Antalya Oyuncak Müzesinin sunumu yapıldı


ANTALYA (A.A) - Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Buluşmasında (TOYCO) Antalya Oyuncak Müzesinin sunumu yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, önderliğini İstanbul Oyuncak Müzesinin yaptığı TOYCO Projesi kapsamında Türkiyeye gelen Avrupanın çeşitli ülkelerinden oyun ve oyuncak müzesi yetkilileri, İstanbulda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Gaziantep ve Antalyaya uğradı.
     Antalyada Büyükşehir Belediyesince misafir edilen 14 ülkeden 35 müzeci, Antalya Oyuncak Müzesini gezdi. Geziye Avrupa Müzeler Akademisi (EMA) yetkilileri de katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konuk müze yetkilileri onuruna yemek verdi.
     Yemekte konuşma yapan Başkan Akaydın, kenti tanıttı ve 23 Nisan 2011de hizmete açılan Antalya Oyuncak Müzesi hakkında bilgi verdi.
     Antalyayı müzeler kenti yapmayı hedeflediklerini belirten Akaydın, Avrupalı konuklara yöresel oyuncaklardan hediye etti.
     Avrupanın çeşitli ülkelerinden ve Filipinlerden gelen müze yetkilileri, Kezban Yenge ve Yörük Efe adı verilen bebekleri ilgiyle inceledi. Antalya Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden konuklar, Antalyayı ve Oyuncak Müzesini beğendiklerini ifade ettiler.
     Yabancı konuklar, daha sonra İstanbula giderek Avrupadaki Oyuncak ve Çocuk Müzelerini buluşturan, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından önemli bir organizasyon olan TOYCO etkinliğine katıldı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TOYCO Projesinde Antalya Oyuncak Müzesinin sunumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER