Trabzonda kültür sanat

Trabzonda kültür sanat -Trabzon Devlet Tiyatrosu, Bu da geçer ya hu adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor -Ünlü piyanist Fazıl Say, Trabzonda konser verecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, Bu da geçer ya hu adlı sezonun ikinci oyununu sahnelemeyi sürdürüyor.
     Uğur Saatçinin yazdığı, Barış Erdenkin yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Aylin Dinler, ışık tasarımı Nihat Bahar, dansları Sibel Erdenk, müzikleri ise Serdar Kurutçu tarafından hazırlandı.
     Fatih Dokgöz, Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Banu Manioğlu, Utku Ölmez, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlunun rol aldığı oyun bugün ve yarın saat 20.00de, 1 Aralık Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverin beğenisine sunulacak.
     Oyunda, işgal yıllarında Anadolu yanarken İstanbulda bir şeyler yapmanın çabası içinde olan insanların hikayesi konu ediliyor.
     Tiyatro İstanbul, İsim, Şehir, Hayvan adlı oyunu Trabzonda sahneleyecek.
     Yönetmenliğini Metin Serezli, Genel Sanat Yönetmenliğini ise Gencay Gürünün yaptığı oyunda, Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergür, Banu Çiçek, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Anıl Yülek, Serdar Aslan, Alev Azyok ve Zafer Aslan rol alıyor.
     Oyunda, gazeteci Yılmaz Özdilin kaleme aldığı köşe yazılarındaki konular ele alınıyor.
     Oyun, 30 Kasım Cuma saat 20.00de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde tiyatroseverlerle buluşacak.
     Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, 38. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi yer alıyor. Sanatseverler, 76 sanatçının çalışmasının yer aldığı sergiyi 12 Aralık Çarşamba gününe kadar ziyaret edebilecek.
    
     -Fazıl Say konser verecek-
    
     Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Anadolu konserlerinin ilk etabı kapsamında Trabzonda konser verecek.
     Say, 1 Aralık Cumartesi saat 20.00de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahne alacak. Piyanist, kendi eserlerinin yanı sıra Mozart, Beethoven ve Bach eserlerini de yorumlayacak.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER