Trabzonda ÖDES Proje toplantısı düzenlendi

Trabzonda ÖDES Proje toplantısı düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Proje toplantısı düzenlendi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ÖDES Projesinin bir otelde yapılan değerlendirme toplantısına, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras ve davetliler katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, toplumda farkındalığın oluşturulması anlamında ÖDES Projesi kapsamında hazırlanan projelerin Türkiyede örnek gösterildiğini belirterek, Bu ilde özürlülerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaktan, birey olarak toplumda hak ettikleri yeri almalarına katkı sağlamaktan son derece memnunuz. Gerçekten değişen ve gelişen ülkemizde maddi anlamda kişi başına düşen milli gelirin artırılmasına paralel olarak, toplumun tüm kesiminin bu zenginlikten eşit olarak yararlanabilmesinin arzusundayız diye konuştu.
     Devletin özellikle son 10 yılda özürlü ve engellilerle ilgili alanlarda çok çeşitli desteklerde bulunduğunu vurgulayan Kızılcık, Bu tür projeler sayesinde artık özürlülük, ailelerimiz tarafından da bir kayıp olarak değil, her an hepimizin karşı karşıya kalabileceği bir organımızın arızalı veya eksik olması değil, kalplerimizde ki sevginin, şefkatin değerlendirildiği bir döneme gelmiş olmanın mutluluğu içindeyiz dedi.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, kamunun, halkın, sivil toplum kuruluşlarının, sorumluluk hisseden derneklerin tümünün birlikteliğiyle çok güzel bir çalışma gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, Engelliler kendilerine acınmasını istemiyorlar, onlar birlikte yaşamayı istiyorlar. Bize düşen görev, onlara acımadan engellerini aşmalarına yardımcı olmak ve birlikte yaşayacağımız imkanları temin etmektir diye konuştu.
     Trabzon Belediyesinin engellerini aşmak azminde olanlara her türlü desteği verdiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Onlarla birlikte yaşayabilmek için ihtiyaç duydukları tüm araç gereci, destekleri vermemizin yanında sanatsal ve kültürel faaliyetlerine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışma neticesinde, kentlerimizin onlarla ortak yaşayabileceğimiz hale getirilmesi için eksikliklerimizi gidermeye devam ediyoruz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda ÖDES Proje toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER