Trabzonda organ bağışı ve organ nakli

Trabzonda organ bağışı ve organ nakli -Sağlık Müdürlüğü: "İlimizde 2013 yılı ocak ayından bugüne kadar organ bağışı formu doldurup organ bağışı kartı alanların sayısı 175tir"


TRABZON (A.A) - Trabzonda, 2013 yılı ocak ayından bugüne kadar organ bağışı formu doldurup organ bağışı kartı alanların sayısının 175 olduğu bildirildi.
     Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü yerel bir gazetede "Trabzon organ bağışında sınıfta kaldı" başlığıyla yazılı köşe yazısında, Trabzonun organ bağışı konusunda sınıfta kalan iller arasında olduğu ve 2013 yılı itibariyle henüz bağış yapan olmadığı şeklinde gerçek dışı ifadeler kullanıldığı belirtildi.
     Bu yazıyla organ bağışı konusunda uğraş veren ve özveri ile çalışanlara haksızlık yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "İlimizde 2013 yılı ocak ayından bugüne kadar organ bağışı formu doldurup organ bağışı kartı alanların sayısı 175tir. Yine aynı dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde iki, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde bir olmak üzere toplam 3 beyin ölümü vakasından organ çıkarımı yapılmış ve organ bekleyen hastalara nakledilmiştir. KTÜ Tıp Fakültesinde bulunan organ nakli merkezinde söz konusu dönemde 3 böbrek nakli ile bir karaciğer nakli yapılmıştır."
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda organ bağışı ve organ nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER