Trafik Haftası Etkinlikleri

Trafik Haftası Etkinlikleri -Samsun-da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında kasksız motosiklet kullanan sürücülere 50 adet kask dağıtıldı


SAMSUN (A.A) - Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Odası ve Samsun Motosiklet Kulübü işbirliği ile kasksız motosiklet kullanan sürücülere 50 adet kask dağıtıldı.
     Canik ilçesinde yapılan etkinliğe Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Abanoz katıldı.
     Etkinlikte konuşan Türkmenli, trafik kousnda sürücüleri bilinçlendirmek istediklerini ve kaskı olmayan motosiklet sürücülerine 50 adet kask dağıttıklarını söyledi.
     Motosiklet kullanıcılarının kendi güvenlikleri için kask takmalarını istediklerini belirten Türkmenli, "Motosiklet kullanmayı hayat tarzı olarak benimseyen insanlar var. Zaten hayat tarzı olarak benimseyen kişiler bunun bütün güvenlik önlemlerini almak suretiyle motosikletlerini kullanıyorlar. Motosiklet kazalrında kask olmazsa hayati tehlikeler çok daha ağır oluyor. Onun için biz vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Bugünde şube müdürlüğümüzün hazırladığı çalışmada daha çok dar gelirli, kask alma imkanı olmayanlara bir dağıtım töreni yapıyoruz" dedi.
     Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi kapsamında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Türkmenli, "Polis arkadaşlarımızın resmi araçlarda ve sivil kullandıkları araçlarda dahil emniyet kemeri takmaları konusunda talimatla görevlendirdik. Sonuç olarak biz insanımızın güvenli bir trafik ortamı içerisinde faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu yıl emniyet kemeri, dolayısıyla hız ve kask takma konusunda çalışmalarımız olacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hasan Saygan
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Trafik Haftası Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER