Trafik kazası yatağa mahkum etti

Trafik kazası yatağa mahkum etti -Muşta 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen 11 yaşındaki Yusuf Uysalın ailesi, çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor (Fotoğraflı-Görün


MUŞ (A.A) - Muşta 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen 11 yaşındaki Yusuf Uysalın ailesi, çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.
     Uysal ailesinin hayatı, 11 yaşındaki çocukları Yusufun 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında yaralanmasıyla adeta karardı.
     Kazada ağır yaralanan çocuklarını tedavi ettirebilmek için çalmadık kapı bırakmayan aile, aradan geçen süreye rağmen herhangi bir iyileşme göstermeyen çocuklarının, yeniden koşup oynayacağı günün hayalini kuruyor.
     Anne Rukiye Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aydır yatağa mahkum olan çocuklarının tedaviye rağmen herhangi bir iyileşme göstermediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Kaza günü dershaneye gitmek üzere evden çıkan oğluma, yolun karşısına geçmek istediği sırada araç çarptı. Oğlum kazadan sonra Muş Devlet Hastanesinde ameliyata alındı. Ardından 80 gün Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördü. Bu tedaviden sonra eve dönmek zorunda kaldık. Oğlumun durumu düzelmediği için Sağlık Bakanlığına başvurduk ve raporlarını yetkililere gösterdik. Bakanlık bizi Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesine yönlendirdi. Oğlum 2 hafta boyunca bu hastanede tedavi gördü. Daha sonra Gazi Üniversitesi Hastanesine gittik. Bu sürede birçok mağduriyet yaşadık ancak buna rağmen oğlum iyileşmedi.
     Oğlu Yusufu yatakta gördükçe büyük üzüntü yaşadığını kaydeden Uysal, çocuğunun tedavisi için destek beklediğini ifade etti.
     Uysal, çocuğunun 6 aydır gözü önünde eriyip gittiğini ve bu duruma engel olamamanın çaresizliğini yaşadığını bildirerek, Eşim İstanbulda özel bir hastaneyle görüştü. O hastanede yapılacak olan tedavi ile çocuğumun iyileşeceği söyleniyor. Fakat bunun için para gerekiyor. Bu parayı karşılayacak güçte değiliz. Devletimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz dedi.
     Yusufun amcası Şerif Uysal ise yeğeninin tedavisi için destek beklediklerine değinerek, Doktorlar, bize çocuğun ileri teknolojiye sahip bir çocuk hastanesinde tedavi edilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak imkanımız olmadığı için çocuğu tedavi ettiremiyoruz. Bu çocuğa sahip çıkılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız da uygulanan fizik tedavinin ardından hastada gözle görülür bir iyileşme olduğunu belirterek, hastanelerinde yeterli donanım bulunmadığını, bu nedenle de hastanın kapsamlı bir fizik tedavi merkezinde tedavi edilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Trafik kazası yatağa mahkum etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER