Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi -Edirnede çevre ve sosyal etki değerlendirme toplantısı yapıldı


EDİRNE (A.A) - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesine (TANAP) ilişkin çevre ve sosyal etki değerlendirme toplantısı Edirnenin İpsala ilçesinde yapıldı.
     Toplantıda konuşan Çevre Yüksek Mühendisi Meriç Bütün, Azerbaycandaki Şahdeniz-2 sahasından çıkarılacak doğalgazın projeyle hem Türkiyeye hem de Türkiye üzerinden Avrupaya taşınmasının sağlanacağını söyledi.
     Proje inşaat işlemlerinin 2014te başlayarak 3 yıl süreceğini belirten Bütün, şunları kaydetti:
     Bu proje 49 yıl süresince işletilecek. İlk gaz akışı 2018 yılı olarak planlandı. 2020de 16 milyar metreküplük doğalgazın 6 milyar metreküplük bölümü, Eşkişehir ve Trakya Bölgesinde iki noktadan ulusal şebekeye bağlanarak Türkiyede kullanılacak. Geri kalan 10 milyar metreküp Avrupaya geçecek. Projenin çevre ve insanlara yönelik olumlu ya da olumsuz etkilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde bu toplantıları yapıyoruz.
     Proje kapsamında boru hattının Türkiyenin Gürcistan sınırından başlayarak, Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarından geçirilmesi planlanıyor. Boru hattı Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinden geçirilecek.
     Toplantıya, İpsalaya bağlı köylerin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Aliş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER