TSE Başkanı Şentürk:

TSE Başkanı Şentürk: Kurum olarak son 2 yıldır kabuğumuzu kırmanın ve küresel ekonomiye entegre olmanın çabası içerisindeyiz


TRABZON (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Kurum olarak son 2 yıldır kabuğumuzu kırmanın ve küresel ekonomiye entegre olmanın çabası içerisindeyiz dedi.
     TSE Başkanı Şentürk, beraberinde TSE Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Bozdemir, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Mehmet Hüsrev ve TSE Trabzon Müdürü Eşref Çakıroğlu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalioğlunu makamında ziyaret etti.
     Şentürk, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin ithalat ve ihracatta koruyucu tedbirlerini artırdığını belirterek, Küresel ticaret bir yandan serbestleşiyor ama ülkeler diğer yandan tuhaf standartları devreye sokarak, kendilerini korumaya çalışıyorlar. Gümrükte vergi koyamıyor ama şu belge şart diyor. Bu noktada artık hükümetlerin aşabileceği bir şey yok. Burada artık bunun işbirliği içerisinde aşılması gerekiyor diye konuştu.
     TSEnin son yıllarda önemli gelişmeler yaşadığını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:
     Kurum olarak son 2 yıldır kabuğumuzu kırmanın ve küresel ekonomiye entegre olmanın çabası içerisindeyiz. Diğer taraftan da bir zamanlar merkeze çekilmiş olan yapının tekrar taşraya dağıtılarak yerelden hizmetlerin verilmesi ve maliyetlerin düşürülmesini amaçlıyoruz. Maliyetlerin düşürülmesiyle ilgili dış denetçi havuzları oluşturarak, illere Ankaradan uçakla personel göndermek yerine doğrudan o ildeki mühendisten yararlanılıyor. Bu bile maliyetlerde yüzde 40 indirim anlamına geliyor. Şu anda Türkiye genelinde bin 500e yakın dış denetçi bulunuyor.
     Kurum olarak yurt dışında hızlı bir yapılanmaya girdiklerine de değinen Şentürk, TSE olarak iş dünyamızın ithalat ve ihracatta bizimle ilgili yaşadıkları problemleri kaldırabilmenin çabasındayız. Geçen sene Şangaydan başlamak üzere yurt dışında 26 ofis açtık ve sonuncusu da Moskovadaydı. Amacımız oralardan buraya gelecek mallarda gerekli kontrolleri yapmak ve o ülkelere has bir belge şartı varsa anlaşma yaparak istenilen belgeyi buradan vermek. Güçlü bir lojistik altyapıya sahip olmazsak, istediğiniz kadar kaliteli mal üretin onu zamanında ve hızlı bir şekilde ulaştırmazsanız olmaz ifadelerini kullandı.
     TTSO Başkanı Hacısalihoğlu ise her zaman işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, Yanınızda olduğumuzu bilmenizde yarar var. Bize burada kurum olarak ne görev düşüyorsa bunu seve seve yerine getireceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından Hacısalihoğlu ve Şentürk birbirine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TSE Başkanı Şentürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER