TTB Merkez Konseyi Üyesi Erbilici:

TTB Merkez Konseyi Üyesi Erbilici: -"Sağlıklı yaşama hakkı diğer insanlardan ayırt edilmeksizin tüm tutuklu ve hükümlülere eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli olarak sunulmalıdır"


ANKARA (A.A) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Arzu Erbilici, sağlıklı yaşama hakkının diğer insanlardan ayırt edilmeksizin tüm tutuklu ve hükümlülere eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli olarak sunulması gerektiğini söyledi.
     Erbilici, TTB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki 345 cezaevindeki tutuklu ve hükümlü sayısının her geçen gün arttığını ve buna bağlı beslenme, barınma ve sağlık hizmetlerine ulaşımda zorluklar yaşandığını ileri sürdü.
     İnfaz Kanununun 16. maddesinin ocak ayında yapılan değişiklikle "Ağır hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe halinde infazın ertelenmesi" şeklinde düzenlendiğini anımsatan Erbilici, değişikliğin yansımasının beklenilen gibi olmadığını kaydetti.
     Erbilici, şöyle konuştu:
     "Değişiklik, Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen ya da Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adli Tıp Kurumunun onayladığı rapor üzerine infazın geri bırakılabileceği şartını içermekteydi. Kanun yürürlüğe girdiğinden beri infazın ertelenmesini bekleyen ağır terminal dönemde hastaların cezaevinde yaşamını yitirmesi bunun en somut göstergesidir. Sağlıklı yaşama hakkı diğer insanlardan ayırt edilmeksizin tüm tutuklu ve hükümlülere eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli olarak sunulmalıdır. Adli Tıp Kurumunun aylarca süren ve neredeyse işkenceye dönüşen raporları beklemeyi şart koşan düzenleme bu haliyle sorun çözmekten haliyle uzaktır."
     TTB Merkez Konseyi Üyesi Erbilici, ceza ve tutukevlerinde barınan tutuklu ve hükümlülerin en temel insan hakları esas alınarak yaşam koşularının daha sağlıklı bir şekilde düzenlenmesini istedi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TTB Merkez Konseyi Üyesi Erbilici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER