TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Trabzon, Kafkasların en güvenilir merkezi


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzonun, Kafkasların en güvenilir merkezi olduğunu söyledi.
     Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Taşkaya ve beraberindeki heyet, Hacisalihoğlunu makamında ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Hacısalihoğlu, Kul ve beraberindeki heyete odanın çalışmaları hakkında bilgi aktararak, genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Türkiyenin komşuları ve yakın coğrafyadaki gelişmelerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çeken Hacısalihoğlu, Bu durumda uzak coğrafyalara açımlamaz lazım. Çevremizdeki bu siyasi hareketlerin önümüzdeki dönemde, kısa zamanda çözümlenmesini arzu ediyoruz. Ama bu nasıl ve ne zaman olacak, bunu da kimse bilmiyor. Yakın çevremizdeki bu sıkıntılar ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. ABye olan ihracatımız yüzde 45-50lerden, yüzde 35lere kadar geriledi. Bunun böyle devam etmemesi en büyük arzumuzdur. Umarız bu olumsuz tablo 1, 2 yıl içinde neticelenir dedi.
     Hacısalihoğlu, Trabzonun Kafkasların en güvenli merkezi olduğunu, Trabzonun konumunun şehre bazı avantajlar sağladığını, bunun uzun vadede önemli gelişmeleri de beraberinde getirebileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Trabzon, Kafkasların en güvenilir merkezi. Bu konum hiç kaybolmuyor. Lojistik hareketlerin de sürekli bir değişim arayışı var. Bu gelişmeler Trabzonun konumunu daha da ileriye taşıyacaktır. Rusya pazarı Türkiye ve bölge açısından önemli. Tüketim açısından bakıldığında Rusya, Türkiye için her zaman çok büyük bir pazar ve bu pazar kaybedilmemeli. Türk müteahhitlerinin Rusya pazarında 30 milyar dolar civarında girişimleri bulunuyor. 2014 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları dolayısıyla Sochide yüksek bir yatırım pazarı oluştu ve 1.5 yıllık sürede tamamlanacak projeler bulunuyor. Şehir olarak da bu pazardan pay alınması gerekiyor.
     Cumhuriyet Başsavcısı Kul, iadeyi ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TTSOnun yönetim ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER