TUFAG çalışmalarına başlıyor

TUFAG çalışmalarına başlıyor


YALOVA (A.A) - Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (TUFAG), halk oyunu çalışmalarına önümüzdeki cumartesi günü başlıyor.
     TUFAG Başkanı Tamer Çınar, yaptığı açıklamada, Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmayı ve bu araştırmaları geliştirmeyi kendine amaçlayan derneğin yeni sezon çalışmalarına başladığını kaydetti.
     Kurulduğu günden itibaren her yıl 7den 70e bütün yaş gruplarına açmış olduğu halk oyunları kursları ile 500e yakın kişiye halk oyunlarını, halk müziğini aşıladıklarını belirten Çınar, eğitimlerin 6 Ekim 2012 Cumartesi günü eğitmen Mustafa Özçelik önderliğinde başlayacağını bildirdi.
     Çınar, derneğin, her geçen yıl kendini geliştirmeyi ve daha iyi işlere imza atmayı amaçladığını ifade ederek, Bu amaç doğrultusunda geçen yıl 20. Türkiye Halk Dansları Yarışmasında üçüncülük ödülünü Yalovaya kazandırmış, düzenlediğimiz festivallerle Yalovanın ve Türk kültürünün dünyada tanınmasına büyük katkılar sağlamıştır. Yeni dönem çalışmalarımızda da yeni ve eski kursiyerlerimizle TUFAG kültürünü hak ettiği şekilde yaşatmayı amaçlamaktayız dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber TUFAG çalışmalarına başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER