Tuncelide sürü sahipleri baharı bekliyor

Tuncelide sürü sahipleri baharı bekliyor -Tuncelide hayvancılıkla geçimini sağlayan sürü sahipleri, sabırsızlıkla hayvanlarını yaylalara çıkaracakları bahar aylarını bekliyor


TUNCELİ (A.A) - Çetin kış şartlarının yaşandığı Tuncelide, hayvancılıkla geçimini sağlayan sürü sahipleri, sabırsızlıkla hayvanlarını yaylalara çıkaracakları bahar aylarını bekliyor.
     Tuncelinin Pertek ilçesine bağlı Tozkoparan köyünde hayvancılıkla uğraşan Hıdır Keskin (53), yaklaşık dört ay süren kış mevsiminde hayvanları kapalı alanda beslemek zorunda kaldıklarını bu nedenle yem ve saman giderlerinin arttığını söyledi.
     Hayvanların uzun süre kapalı alanda kalmaktan olumsuz etkilendiğini ifade eden Keskin, baharın gelmesini dört gözle beklediğini belirterek, Kış şartlarında hayvanlara içeride bakmak çok zor. Hayvanlar çok sıkıntı çekiyor. Bir de yem, saman çok pahalı. Tek amacımız kışı bitirip hayvanlarımızı yaylalara çıkarmak. Tek kurtuluş yolumuz o, başka çaremiz yok dedi.
     Şartlarının ağır olmasına rağmen işlerini zevkle yaptıklarını anlatan Keskin, Yavrular günde iki defa anneleriyle buluşuyor. Sonra kuzular kendi ağılına, koyunlar kendi ağılına gidiyor. Bu işi zevkle yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide sürü sahipleri baharı bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER