Tuncelide yaban hayvanları yemlenecek

Tuncelide yaban hayvanları yemlenecek


TUNCELİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, ağır geçen kış şartlarından yaban hayvanların etkilenmemesi için bu yıl yemleme çalışması yapacaklarını bildirdi.
     Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelide bir önceki kış mevsiminin çok ağır koşullarda geçmesinden dolayı keklik ve dağ keçilerinin ciddi derecede etkilendiğini belirtti.
     Kış mevsiminde yer yer 2-3 metrenin üzerinde kar yağdığını ve kış mevsiminin uzun sürmesinden kaynaklı yaban hayvanlarının popülasyonlarının olumsuz etkilendiğini ifade eden Gürsönmez, şunları kaydetti:
     Bir önceki kış mevsiminin ağır koşullarda geçmesinden dolayı popülasyonu ciddi derece olumsuz etkilenen keklik ve yaban keçilerinin bu yıl kış şartlarından etkilenmemeleri için 5 bin 500 kilogram yem aldık. Personelimiz, kış şartları ağırlaştıkça araziye çıkarak belirlenen alanları yemleyerek, yaban hayvanlarının beslenmelerine yardımcı olacak. Arazisi zor bir coğrafyada, bu çalışma ciddi bir dikkat ve özveri gerektiriyor. Personelimiz bu konuda her türlü fedakarlığı yapacak. Temennimiz, yaban hayvanlarının kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri.
     Vatandaşlara çağrıda bulunan Gürsönmez, Yaban hayvanları zaten zorlu bir kış mevsimi geçiriyor. Üstüne bir de kaçak avcılar var. Vatandaşlarımızın bölgelerinde kaçak avcıları gördüğünde bizlere bildirmelerini rica ediyoruz diye konuşu.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide yaban hayvanları yemlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER