Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kaya: Pertek ilçesi önemli karadut üretim merkezi olacak


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, Kaymakamlık ile ortak yürütülen Karadut Projesi tamamlandığında Pertek ilçesinin önemli bir karadut üretim merkezi olacağını söyledi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede ürün çeşitliliği ve üretimin artırılması amacıyla Karadut Projesi hazırladığını, projenin Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında kabul edildiğini anımsattı.
     Projeyle ilçede karadut üretiminin alt yapısını oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     Projeyle ilçede var olan dut üretimine karadutu da ekleyerek ürün çeşitliliğini artırıp, son yıllarda pekmez, reçel, meyve suyu, dondurma ve ilaç sanayinde kullanımı artan karadut piyasasına ham madde sağlamayı hedefliyoruz. Şu ana kadar ilçede karadut üretmek isteyen üreticilerimizle ortak çalışarak, 6 bin 500 civarında fidan dikimi gerçekleştirdik ve gerekli bakımlarını yaparak bahçelerimizi geliştiriyoruz. Yakın zamanda bu fidanlar ürün vermeye başladığında ilçemiz karadut ile anılır bir duruma gelecek. Bu durum ekonomik kalkınmayı sağlayacağı gibi işsizliği de azaltacak. Bu aşamadan sonra hedefimiz, ilçemizde üretilen organik karadutu markalaştırmak olacak.
     Kaya, üreticilerden gelen talep doğrultusunda 20 bin fidana kadar destek verebileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER