Tuncelili milli kayakçının hedefi yeni yıldızlar

Tuncelili milli kayakçının hedefi yeni yıldızlar -Milli kayakçı Elif Aşkın, küçük bir kayak evinin bulunduğu Tuncelinin Ovacık ilçesinde, yaşları 10 ila 18 arasında değişen 30un üzerinde öğrencisine gönüllü olarak kayak öğretiyor -


TUNCELİ (A.A) - Fatma Çıray - Tuncelili milli kayakçı Elif Aşkın (24), küçük bir kayak evinin bulunduğu Ovacık ilçesinde, gönüllü olarak kayak sporunda yeni yıldızlar yetiştirmeye çalışıyor.
     Elif Aşkın, 3 yılı amatör, 7 yılı profesyonel olmak üzere yaklaşık 10 yıldır kayak sporuyla uğraşıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu ve aynı zamanda milli kayakçı olan Aşkın, kendisi gibi başarılı kayakçılar yetiştirmek için küçük bir kayak evinin de bulunduğu pistte çalışmalar yürütüyor.
     Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ovacık ilçesinde gençlere gönüllü olarak kayak eğitimi verdiğini belirterek, Türkiyede katıldığım bütün kayak yarışmalarında ilimi başarıyla temsil ettim, dereceler yaptım. Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları ve diğer uluslar arası müsabakalarda da ilimi başarıyla temsil ettim. Hedefim, ilimdeki çocuklara sporu sevdirmek ve kayakta başarılı olanları tespit edip Kayak Milli Takımına girmelerini sağlamak dedi.
     Yaşları 10 ila 18 arasında değişen 30un üzerinde öğrencisinin olduğunu dile getiren Aşkın, Alp disiplini ve kayaklı koşu alanlarında belirli periyotlarla antrenmanlar yapıyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla yaşadıkları ortam itibarıyla olsa gerek, Ovacıkta bünyesi kayağa yatkın çok başarılı öğrencilerim var. Özellikle denge konusunda çok başarılılar ifadelerini kullandı.
    
     -Ovacık, önemli bir kayak merkezi olma potansiyeline sahip-
    
     Elif Aşkın, Ovacıkın, yılın yaklaşık 5 ayı kayak yapılabilecek kapasitede kar kalitesine sahip olduğunu vurguladı.
     İlçede bir kayak evi ve telesiyej yapılmasının planlandığını söyleyen Aşkın, şunları kaydetti:
     Ayrıca kar makinesi alımı da yapılacak. Bu yıl yapımına başlanacak olan kayak tesisinin tamamlanması halinde Ovacık, önemli bir kayak merkezi haline gelecektir. Bu sayede yetenekli gençlerin burada daha iyi bir eğitim alabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca civar illerden de ilçeye kayak yapmak için gelenler olacaktır. Ovacıkta bir tesisin olması halinde yarışmalar burada yapılabilir. Konaklama sıkıntısı olmadığı için kış turizminin gelişmesine ve ilin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.
     Milli kayakçı Aşkın, çok zor şartlarda antrenman yaptıklarını ve kayak malzemelerinin çok hızlı deforme olduğunu belirterek, yetkililerden öğrencileri için yardım beklediklerini bildirdi.
     Bazı öğrencilerinin gerçekten çok yetenekli olduklarına vurgu yapan Aşkın, Yarım saatlik çalışmalarla iyi dereceler alıyorlar. Eminim imkanlar sağlanırsa aileler de çocuklarını kayağa yönlendirirler. Ben inanıyorum ki, bu çocuklar desteklense, en az 4-5 öğrencim Kayak Milli Takımına girer ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tuncelili milli kayakçının hedefi yeni yıldızlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER