Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenoldan TARSİM

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenoldan TARSİM uyarısı


MANİSA (A.A) - Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abullah Şenol, çiftçilerin Tarım Sigortaları Havuz Sistemine dahil olmaları gerektiğini söyledi.
     Şenol, yaptığı açıklamada, Turgutlu ovasındaki meyve ağaçlarının normal süreden 15-20 gün önce çiçek açtığını belirterek, 2013te havalar ne kadar yağışlı da gitse, bir yandan sıcak gitmesi meyvelerde 15-20 gün erkenciliğe neden oldu. Erkencilik ekonomik olarak meyveye değer kazandırıyor ama bölgemizde mart sonu ve nisan başında yaşadığımız don olayları öncesi meyve ağaçlarının çiçek açması büyük risk oluşturmaktadır dedi.
     Bu yıl bu risk oranlarının daha fazla olmasının beklendiğini kaydeden Şenol, şöyle konuştu:
     Bunun önlemini almamız için yapacak fazla bir şeyimiz yok. Ancak TARSİM sigortası yaptırmamız gerekiyor. Çiftçilerimiz geçmiş yıllarda yaşadığı bazı olaylardan dolayı TARSİMe sıcak bakamıyorlar. Aralarında yaşanan olaylar nedeniyle bir antipati oluşması vardır. 2013 yılında yaşanan 15-20 günlük erkencilik nedeniyle çiftçilerimizin ürünlerini TARSİM yaptırmaları gerekiyor. TARSİM yetkililerinin bir takım çalışmalar yaparak çiftçilerimizin bakış açılarını değiştirmelerini istiyoruz.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenoldan TARSİM Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER