Turizm Haftası

Turizm Haftası -Sakarya Valisi Büyük: Sakaryada turizmi geliştirmek için dayanışma ve birlik içerisinde hareket etmemiz gerek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakaryada turizmi geliştirmek için dayanışma ve birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Büyük, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede hızla gelişen turizm sektöründen Sakaryanın da yeteri kadar pay alabilmesi için yoğun gayret içerisinde olduklarını kaydetti.
     Sakaryanın metropol kentlerinin önemli kavşak noktasında olduğunu vurgulayan Büyük, Sakarya denizi, akarsuları, büyüklü küçüklü gölleri, yaylaları, vadileri ve ormanları ile gerçek anlamda bir cennettir. Bu nedenle İlimizde kültür ve deniz turizm ile birlikte alternatif doğa turizmi ve doğa sporları için zengin imkanlar mevcuttur ifadesini kullandı.
     Büyük, Sakaryada Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme ve yatırım belgeli üçü beş yıldızlı olmak üzere, 18 turistik otel bulunduğunu belirttiği açıklamasında, şunları kaydetti:
     "Otellerin yatak kapasitesi 3 bin 129dur. 2012 yılında Sakaryada 100 bin yerli olmak üzere 12 bin 175 yabancı turist ziyaret etmiştir. Ayrıca, 17 adet A grubu, 6 adet C grubu, toplam 23 seyahat acentesi bulunmaktadır.
     İkinci bir Safranbolu olmak üzere Tarihi Taraklı Evleri restore edilerek hizmete açıldığı. İğne Adadan sonra Türkiyenin ikinci büyük longozu olan Karasu Acarlar Longozunun son yıllarda sadece Sakaryanın değil, bütün bölgenin gezilip görülmesi gereken turistik noktalarından biri haline geldi.
     Sakaryada turizmi geliştirmek için dayanışma ve birlik içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2013 turizm sezonunun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı olmasını dilerim."
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER