Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri Edirnede

Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri Edirnede


EDİRNE (A.A) - Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri, güvenli motosiklet kullanımının özendirilmesi çalışmaları kapsamında Edirneye geldi.
     Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, motosikletçilerin toplandığı Saraçlar Caddesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirnedeki motosiklet sürücülerini güvenli sürüş konusunda bilinçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Motosiklet kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirten Erdem, güvenli kullanımını özendirmek amacıyla Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ile işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti.
     Güvenli motosiklet kullanımı için, sürücülerin bazı ekipmanlara ihtiyaç duyduğunu bildiren Erdem, Motosikletin kaportası sürücünün vücudu. Korumasız bir şekilde motosiklete binildiğinde küçük kazalarda dahi ciddi yaralanmalar, üzücü sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu konuyla ilgili bilinçlendirici faaliyetlerin artırılması gerekiyor. Bu amaçla çalışan derneklere teşekkür ediyoruz. Bunun önemi herkes tarafından bilinmeli dedi.
     Türk Chopper Motosiklet Kulübü Trakya Koordinatörü Talat Sünnetçioğlu da motosiklet kültürünün gelişmesi, yaygınlaşması ve güvenli sürüş esaslarının öğrenilmesi amacıyla Edirnede temsilcilik açmaya karar verdiklerini söyledi.
     Derneğe üye olmak isteyenlerin, belirli eğitimlerden geçmesi gerektiğini ifade eden Sünnetçioğlu, 5-6 aylık bir eğitim süreci var. Bu eğitim sürecini tamamlamadan hiçbir arkadaşa yeleklerimizi vermiyoruz. Kulübümüze üye olmak isteyenler, en az 4 bin kilometre yol yapmak, toplantılara ve güvenli sürüş eğitimlerine katılmak zorunda. Trafik Kanununda her ne kadar sadece kask zorunlu olsa da biz koruyucu ekipmanları da öneriyoruz diye konuştu.
     Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği motosikletçiler, Atatürk Anıtındaki saygı duruşunun ardından şehir turuna çıktı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri Edirnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER