Türk Hava Kurumunun kuruluşunun 88inci yıl

Türk Hava Kurumunun kuruluşunun 88inci yıl dönümü -THK Eskişehir Şubesi yöneticileri, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Hava Kurumunun (THK) kuruluşunun 88inci yıl dönümü, Eskişehirde törenle kutlandı.
     THK Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Yıldırım, diğer yöneticilerle Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktıktan sonra yaptığı konuşmada, kurumun, Cumhuriyetin en kıdemli ve köklü kurumlardan biri olduğunu söyledi.
     Model uçak, paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat, balon, pilotaj branşlarında 200 bini aşkın gence havcılık eğitimi veren kurumun, çeşitli havayolu şirketlerine pilotlar yetiştirdiğini belirten Yıldırım, hava ambulansı hizmeti vererek yüzlerce hastanın sağlığına kavuşmasına ve organ nakilleri yapılmasına yardımcı olduğunu bildirdi.
     Havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini bünyesinde bulunduran ilk ve tek kurum olan THKnin, Avrupanın en büyük yangın söndürme uçağı filosuna sahip olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
     THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi faaliyetlerini sürdürmekte ve İnönü ilçesinde kendisine bağlı bir yüksekokul açılması için canla başla çalışmaktadır. Ayrıca orman hayvanlarının aşılanması ve beslenmelerine yardımcı olmaktadır. Milli bütçeden pay almayan THK, saygıdeğer ve vefakar halkımızın destekleri sayesinde çok sayıda gencimize havacılık eğitimleri ve önemli hizmetler vermeye devam edecektir.
    
     Muhabir: Fatih Doğan - Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türk Hava Kurumunun kuruluşunun 88inci yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER