Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: Kadınlar, kendi ailelerinin ve toplumun temelini oluşturmaktadır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kadınların, ailelerinin ve toplumun temelini oluşturduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetin kurucusu Atatürkün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından bugüne kadınların, eğitimden sağlığa, adaletten iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını kaydetti.
     Türk kadınının eğitimli, bilgili ve bilinçli olmasının sağlıklı bir toplumun en önemli unsuru olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gönen, şunları belirtti:
     Kadınlar, kendi ailelerinin ve toplumun temelini oluşturmaktadır. Toplumda, kadın haklarının geldiği nokta çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biridir. Bu hakların sadece yasalaştırılması değil aynı zamanda uygulanabilir olması da çok önemlidir. Kadınlarımızın, toplumda statüsünün artarak güçlenmesi ve bunun gelecekte de devam etmesi için özellikle kız çocuklarımızın hiçbir ayrıma tabi olmadan iyi bir eğitim almaları gerekmektedir.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER