Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi -KADIN-DER Başkanı Aras: Atatürkün gerçekleştirdiği bu yenilikle Türk kadını çağdaş, demokratik dünya siyasetinde halk etiği konuma yükselmiştir


IĞDIR (A.A) - Iğdır Anadolu Kadınlar Derneği (KADIN-DER) Başkanı Gülay Aras, Atatürkün gerçekleştirdiği bu yenilikle Türk kadını çağdaş, demokratik dünya siyasetinde halk etiği konuma yükselmiştir dedi.
     Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiyenin dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk devlet olduğunu belirti. Kadınların seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934 yılından bugüne kadar birçok alanda başarıyla görev aldığını ve almaya devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkün Türk kadınlarına seçme seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar büyük başarılar ve mesafeler alındı. Birçok Avrupa ülkesinden önce Ulu Önder Atatürk tarafından Türk kadınına sunulan bu yenilik, Türk kadınını iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünden üst seviyelere taşımıştır. Atatürkün gerçekleştirdiği bu yenilikle Türk kadını çağdaş, demokratik dünya siyasetinde halk etiği konuma yükselmiştir. Türk kadınları Kurtuluş Savaşında gösterdiği büyük başarılar ve bağımsızlık mücadelesine sağladığı büyük katılım sonucunda bu hakkı kazanmıştır.
    
     Muhabir: Iğdır / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER