Türk Kızılayı deposunun yenilenmesi talebi

Türk Kızılayı deposunun yenilenmesi talebi -Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Yapıcı: -Malzeme getirmeye kalksak muhafaza edecek yerimiz yok. Deprem, afet olmadan bu sorunun çaresine bakılması gerekiyor -Bu halimizle, en yak


TOKAT (A.A) - Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, derneğin Tokattaki Afet Operasyon Merkezinin (AFOM) deposunun yetersiz olduğunu belirterek, Deprem, afet olmadan bu sorunun çaresine bakılması gerekiyor. Bu halimizle, en yakın ilimiz Amasyada deprem olsa gidecek halimiz yok dedi.
     Yapıcı, Türk Kızılayının Tokatta bulunan deposunda basın toplantısı düzenledi. Tokatın 1. derecede deprem bölgesi olduğunu belirten Yapıcı, Samsun, Amasya, Çorum, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Kayseri ve Tokatın, AFOMun 8. bölgesine bağlı olduğunu kaydetti.
     AFOMun 8. bölgesine ait deponun Tokatta olduğunu ifade eden Yapıcı, depo küçük olduğu için merkezden yeteri kadar malzemenin getirilemediğini söyledi.
     Olası bir afet durumunda ellerindeki malzemenin bir ilçeye bile yetmeyecek kadar az olduğunu savunan Yapıcı, şunları aktardı:
     Bölge olmasından dolayı 9 il Tokata bağlı. Allah korusun herhangi bir afet durumunda bu illere bütün yardımlar Tokattan gidecektir. Fakat mevcut depo 400 metrekare ve emanet bir depodur. 400 tane çadırımız var, ayrıca 400 tane mutfak seti, 200 tane katalitik soba ile 2 tane jeneratör mevcut. Bunun dışında malzememiz yok. Genel merkezimizde malzeme istemediğimiz kadar fazla fakat getirmeye kalksak muhafaza edecek yerimiz yok. Burada sorumlu olarak biz, Allaha hesabını veremeyiz diye korkuyoruz. Onun için bir deprem, afet olmadan bu sorunun çaresine bakılması gerekiyor. Yani büyük bir depoya ihtiyacımız var. Bu halimizle, en yakın ilimiz Amasyada deprem olsa gidecek halimiz yok.
     Hüseyin Yapıcı, büyük bir deponun tahsil edilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan yardım istedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Türk Kızılayı deposunun yenilenmesi talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER