Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni

Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni -Pamukkale Üniversitesinin 20. yılı ve Türk Ocaklarının kuruluşunun 100. yılı anısına düzenlenen şölen Denizlide başladı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesinin 20. yılı ve Türk Ocaklarının kuruluşunun 100. yılı anısına düzenlenen Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni etkinliği başladı.
     Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Türk Ocakları Onursal Başkanı Nuri Gürgür ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Gürgür, açılış töreninde yaptığı sunumda, düşünce ve tefekkürün, bilimsel gelişmelerin ve medeniyetlerin vücuda gelmesini sağlayan temel faktör olduğunu ifade ederek, Bunlar olmasaydı insanlık var olamazdı. Biz bunu kendi tefekkür tarihimiz içerisinde yakından müşahede edebiliriz dedi.
     Türk dünyasında İslamiyetin yayılmasıyla birlikte, İslamın kazandırdığı ruh ve heyecan ile son derece değerli bilim insanlarının, ulemanın, alimlerin yetiştiğini dile getiren Gürgür, fikir ve düşünce alanındaki başarıların bir taraftan Türk İslam medeniyetinin vücut bulmasını sağlarken, diğer taraftan askeri ve siyasi alanlarda da kendisini gösterdiğini söyledi.
     PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde iki gün sürecek bilgi şöleninde, 3 ayrı salonda, 19 oturumda 78 tebliğ sunulacak.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER