Türkgözü Sınır Kapısında çalışma saatleri değişti

Türkgözü Sınır Kapısında çalışma saatleri değişti -Kapı, 1 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında 24 saat açık olacak


ARDAHAN (A.A) - Posof ilçesinden Gürcistana açılan Türkgözü Sınır Kapısında, çalışma saatlerinin değiştiği bildirildi.
     Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Eylül 2012 tarihinde İstanbulda yapılan Türkiye-Gürcistan Gümrük İdare Başkanları toplantısında Posof-Türkgözü-Akhaltsike (Ahıska) Kara Hudut Kapılarının giriş-çıkış saatlerinin görüşüldüğünü anımsatarak, görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ifade etti.
     Şivgan, şimdiye kadar 08.00-20.00 saatleri arasında açık olan kapının, 1 Mayıstan itibaren 24 saat esasına göre çalıştırılacağını kaydetti.
     Kapının daha modern hale gelmesi için de çalışma başlattıklarını belirten Şivgan, "Ülkemizin şanına yakışır bir kapı olacaktır. Bugün itibarıyla kapıyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu bize tam destek veriyor. Özellikle vasıta giriş ve çıkışlarının daha düzenli yapılması planlanıyor" dedi.
     Kaymakam Şivgan, 12 saatlik mesaide yıllık ortalama 100 bin insanın giriş-çıkış yaptığını vurgulayarak, bundan sonra bu sayının artmasını beklediklerini, vatandaşların rahat girip çıkacağını ve mesai tereddütünün ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Turgut-Günay Nuh
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Türkgözü Sınır Kapısında çalışma saatleri değişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER