Türkiyenin her yerine uzaktan İngilizce öğretiyorlar

Türkiyenin her yerine uzaktan İngilizce öğretiyorlar -ESOGÜdeki okutmanlar, geliştirdikleri portal ile Türkiye genelinde ÜDS ve KPDSye hazırlananlara destek veriyor -ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Aydemir: -Kursumuza


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunda görev yapan okutmanlar, geliştirdikleri Çevrimiçi Yabancı Dil Öğrenme Portalı ile Türkiye genelinde Üniversiteler Arası Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Dil Sınavına (KPDS) hazırlananlara destek veriyor.
     Portalın kurucularından ve ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Mesut Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık programındaki öğrencilere internet ortamında bir öğrenme portalı hazırlayıp öğrencileri sanal ortamda da yalnız bırakmak istemediklerini kaydetti.
     Bu yöndeki çalışmaları 2008 yılından beri sürdürdüklerini ifade eden Aydemir, şöyle konuştu:
     Bu çalışmaları biraz daha genişletip, ÜDS ve KPDS kurslarını da dahil ettik. Bu amaçla ülkede, ÜDS ve KPDS sınavına girecek herkesin ihtiyacına cevap vermek için ESOGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanları Mutlu Korkmaz ve Yakup Karakurt ile çalışıp bir içerik geliştirdik. Programa Çevrimiçi Yabancı Dil Öğrenme Portalı adını verdik. Bu program, sınava gireceklerin zamanı etkili kullanmasına da yardımcı oluyor. Kursun ilk dersini bütün kullanıcılara ücretsiz olarak açtık. Yaklaşık 200 katılımcının dersimize katıldığını gördük. Hedefimiz, 64 katılımcıydı. Böylece sınıf sayısını 16şar kişide tutacaktık.
    
     -Sistem öğrencileri hedeflere ulaştırmak için tasarlandı-
    
     Aydemir, piyasada verdikleri kursun benzerleri için piyasada çok uçuk rakamlar talep edildiğini ve kendilerinin ücreti makul tuttuğunu bildirdi.
     Portaldaki 5 haftalık kurs için öğrenci katılımcılardan 150 lira, normal katılımcılardan da 175 lira ücret aldıklarını anlatan Aydemir, şöyle devam etti:
     Kursumuza Eskişehir dışında, Amasya, Ankara, Aydın, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Mersin, Ordu, Rize, Samsun, Sinop gibi illerden katılımcılarımız var. Türkiyenin her yerine ulaşıyoruz. Sistem sadece video ders anlatımlarından ziyade, tamamen programlanmış, öğrencileri belli hedeflere ulaştırmak için tasarlanmış bir eğitim içeriğinden oluşuyor. Video konferansımızı, diğer sitemler gibi tek araç olarak kullanmıyoruz. Bunu destek araç olarak kullanıyoruz. Kullanıcıların bütün yaptıkları faaliyetleri yakından izliyoruz. Geri bildirimler veriyoruz. Bu, 5 haftalık kurs olarak tasarlandı. Ancak bundan sonra daha farklı programlar yapacağız. Kullanıcılara yararlı olmak açısından sayıyı az tuttuk. Derslerimizi saat 19.00-21.30 ve 21.30-24.00da yapıyoruz. Bize http://leo.ogu.edu.tr adresinden ulaşabilirler.
     Portalın kurucularından Mutlu Korkmaz da benzeri sistemlerden farklı bir şeyler yapmaya çalıştıklarına işaret ederek, Öğrencilerin beceremeyeceği şeyleri öğrencilerden istemiyoruz. Sistemimizin en temel farkı bu. 5 haftalık yoğunlaştırılmış bir programımız var dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyenin her yerine uzaktan İngilizce öğretiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER