Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı -Adanada bir grup TCDD çalışanı tasarıyı protesto etmek için demiryolunda yürüdü


ADANA (A.A) - Adanada bir grup TCDD çalışanı, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısını protesto etmek için bir süre demiryolunda yürüdü.
     Uğur Mumcu Meydanınında toplanan grup adına konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Eroğlu, yasa tasarısıyla yapılacak değişikliğin bir tür özelleştirme olduğunu savundu.
     Eroğlu, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan kurumların elden çıkarıldığını öne sürerek, Bu uygulamalar yalnız bizlerin değil, ülkemizin geleceğini riske atan uygulamalardı dedi.
     Kanun tasarısının yürürlüğe girmesiyle birlikte, TCDDnin kar etmediği bahanesiyle birçok hatta yolcu trenlerinin seferden kaldırılacağını belirten Eroğlu, 1, 2 ve 3 Nisanda 6 koldan Ankaraya yürüyeceğiz. 3 Nisanda TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, TBMMye yürüyeceğiz ve burada bir basın açıklaması yapacağız. 16 Nisanda hizmetten gelen gücümüzü kullanarak 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız diye konuştu.
     Eroğlu, henüz TBMM Genel Kurulunda görüşülmemiş olan Yasa Tasarısının geri çekilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.
     Basın açıklamasının ardından gar binasına giren grup, bir süre demiryolları üzerinde çeşitli sloganlar atarak yürüdüler.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER