Türkiye Kızılay Derneğinin 144. yıl dönümü

Türkiye Kızılay Derneğinin 144. yıl dönümü


BİLECİK (A.A) - Türkiye Kızılay Derneğinin 144. yıldönümü nedeniyle Bozüyükte tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında, Şube Başkanı Zekeriya Yavaş ve üyelerin Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti adı ile kurulan Kızılayın bugün 144. yılını kutladığını kaydetti.
     Kızılay adının kuruma 1935 yılında Atatürk tarafından verildiğini ve 1947 yılından itibaren de Türkiye Kızılay Derneği adını aldığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:
     Amacımız, hiçbir ayrım yapmadan, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye uğraşmaktır. Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi, kar amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Kızılay Derneğinin 144. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER