Renkli patatesler Kapadokya mutfaklarında

Renkli patatesler Kapadokya mutfaklarında -Bölgede hizmet veren bir otel, mor, sarı kırmızı gibi çift renklerden oluşan ve diğer patateslerden farklı özelliklere sahip patateslerden hazırladıkları yemekleri misafirlerine sunmaya hazırlanı


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokyada bir turizm işletmesi mutfağında antioksidan özelliklere sahip Mor patates kullanmaya başladı.
     Kültür turizminin merkezlerinden biri olduğu gibi Türkiyenin önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehirde, bölgenin tek yeşil yıldıza sahip oteli olan DoubleTree by Hilton Avanos Kapadokya, mutfağında misafirlerine mor, sarı kırmızı gibi çift renklerden oluşan ve diğer patateslerden farklı özelliklere sahip patateslerden hazırladıkları yemekleri sunmaya hazırlanıyor.
     Daha önce yaptığı buzda balık ve vejeteryan döner ile ülke genelinde tanınan otelin aşçıbaşı Serkan Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin yeşil yıldızlı ve tek zincir otelinin mutfağından sorumlu biri olarak dünyanın her yerinden misafir ağırladıklarını ve sürekli kendilerini yenilediklerini, farklı bir şeyler üretmeye çalıştıklarını söyledi.
     Son olarak And Dağlarında yetişen ve içinde insan sağlığına iyi gelen antioksidan özelliklere sahip mor patatesi mutfaklarına taşıdıklarını belirten Mavi, Biz mutfağımızda misafirlerimize organik ürünlerden oluşan yemekler yapmaya çalışıyoruz. Son olarak da yaptığımız araştırmalar sonucu mor patatesi keşfettik, diğer patateslerden farklı olduğunu pişirildikten sonra dahi antioksidan özelliğini kaybetmediğini öğrendik ve deneme amaçlı yurt dışından getirttik dedi.
     Mor patateslerin dünyada yeni yeni tanınmaya başladığını, özellikle kanser gibi tedavisi zor olan hastalıkların riskini azalttığını, yaptıkları araştırmalar sonucunda öğrendiklerini anlatan Mavi, şunları kaydetti:
     Mutfağımızda organik sebze meyveler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Mor patatesleri de menümüze dahil etmek için deneme aşamasındayız. İlerleyen süreçte de misafirlerimizin beğenisine sunacağız. Sadece mor değil 11 farklı renkte patates var, bunları da bir bir mutfağımıza taşımak istiyoruz. Kapadokya gibi dünyaca tanınan ve yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bir bölgede hizmet veriyoruz. Bizlerde kendimizi her alanda geliştirmeliyiz diye konuştu.
    
     -Patates üreticilerine örnek olabilir
    
     Nevşehirin Türkiyede patatesin de merkezi konumunda olduğunu anımsatan Mavi, yaptıkları girişim ile bölgedeki patates üreticilerinde bu patateslere yönelebileceklerini kaydetti.
     Daha dünyada yeni tanınmaya başlayan mor patatesin bölgede üretilmesinin bölgede zor günler yaşayan patates üreticilerini de rahatlatabileceğini düşündüğünü ifade eden Mavi, Türkiyenin patates ihtiyacının büyük bir bölümü buradan karşılanıyor. Dünyada birçok ülkenin gündemine giren bu renkli patateslerin Nevşehir çiftçisinin de gündemine gireceğini düşünüyorum. Artık çiftçilerimizin de arayış içinde olup yeni ürünleri denemesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu konuya ilgi duyan patates üreticilerimiz olursa biz onlara yardımcı olabiliriz diye konuştu.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Renkli patatesler Kapadokya mutfaklarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER