Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz:

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz: -Engelliler için en yaşanılabilir kent Eskişehir


ORDU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engelliler en yaşanılabilir kentin Eskişehir olduğunu söyledi.
     Dernek çalışmaları kapsamında Orduya gelen Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Engellilere yönelik mavi kapak kampanyasını desteklediğini ancak bu konuda şikayetlerinin de olduğunu belirten Boyraz, şöyle devam etti:
     Bu projeyi geri dönüşüm anlamında destekliyorum ancak bizim içimizi acıtan konu şu, engelliyi muhtaç ya da zavallı gibi gösterip bunun böyle propaganda edilmesi ve böyle yaygınlaştırılması zaman zaman engelli arkadaşlarımızı rencide ediyor. Bu konuda karşı görüşçüler oluşmaya başladı. Biz sokağa çıkamıyoruz, vatandaş bizi mavi kapak olarak görüyor. Vicdanlarını rahatlatan bir kesim olarak görüyor.
     Türkiyede engelliler için en yaşanılabilir kentin Eskişehir olduğunu savunan Boyraz, şunları kaydetti:
     Bu ilde sıfır engel var. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, eski bir üniversite rektörü. Buradaki belediye başkanı arkadaşımız ilin yollarını, kaldırımını, metrosunu, her parkı, yani şehrin tamamını engellilerce yaşanılır hale getirdi. Burada sokağa çıkıldığı zaman ikinci bir kişiye gerek duymadan sinemaya, tiyatroya gidilebiliyor. İstanbul da yavaş yavaş bizler için erişimde belli bir noktaya geldi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER