Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İzmirde

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İzmirde -Konuk devlet başkanı, Türkmenistanda yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprises yöneticileriyle bir araya geldi


İZMİR (A.A) - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistanda yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprisesin yöneticileriyle görüştü.
     Konuk devlet başkanı Berdimuhamedov, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın eşliğinde gerçekleştirdiği İzmir Limanı ziyaretinin ardından Crown Plaza Otele geçti.
     Otele gelişinde Türkmenistanda yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprises şirketinin Onursal Başkanı Muammer Ağım ve Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü tarafından karşılanan konuk devlet başkanı, otel önünde Hancı Halk Oyunları ekibi tarafından sunulan zeybek oyunu gösterisini, Muammer Ağımın elini tutarak izledi.
     Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, otelde yenilen öğle yemeğinin ardından Cotam Enterprises şirketi yöneticileriyle görüştü.
    
     -Türkmen liman yatırımları için Türkiyeden heyet gidecek-
    
     Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedovun, basına kapalı olarak gerçekleştirilen İzmir Limanını ziyaretinde TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt tarafından liman hakkında bilgi verildiği, limanı gezen konuk devlet başkanının İzmir Limanından etkilendiği ve Türkmenistandaki limanların yenilenmesi ve yenilerinin inşa edilmesi projeleri için Türkiyeden bir heyetin bu ülkeye gitmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER