TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu Ereğlide

TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu Ereğlide


KONYA (A.A) - Türk Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Ereğlideki gazetecileri ziyaret etti.
     Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında gazetecilerle bir süre sohbet eden Köseoğlu, Ereğlinin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden Konyayı besleyen önemli ilçelerden biri olduğunu söyledi.
     Ereğlideki ekonomik alanda görülen ilerlemenin kültür ve sanat alanında daha çok ilerlemesi gerektiğini ifade eden Köseoğlu, bir toplumda kültür ve sanatın ihmal edilmemesi gereken en önemli olgular olduğuna dikkati çekti.
     Türk Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak 2012 yılı faaliyet takvimi çerçevesinde 38 program düzenlediklerini belirten Köseoğlu, İlçelerin kendi dinamiklerini, kültürel değerlerini ve turizme dönük varlıklarını bulundukları sınırların dışındaki insanlara anlatabilmelerinin tek yolunun yerel ve bölgesel yazarlar ile gazetecilere ulaşmaktan geçtiğini, bu manada yerel gazeteciliğin çok önemli olduğunu kaydetti.
     İlçelerdeki kitap okuma oranlarının yükseltilmesine yönelik yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü dile getiren Köseoğlu, Türk Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak bu noktada üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
     Köseoğlu, Ereğli gibi gelişmiş ilçeleri iki katı ileri götürmenin yolu okuma alışkanlıklarını arttırıcı faaliyetler yapmaktır dedi.
    
     Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu Ereğlide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER