Üçüncü çeyrek büyüme rakamları

Üçüncü çeyrek büyüme rakamları -ASO Başkanı Özdebir: -Yumuşak iniş, düşünüldüğünden sert oluyor


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, büyüme rakamlarını ekonomideki yumuşak inişin düşünüldüğünden sert olduğu şeklinde yorumladı.
     Özdebir, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.
     Merkez Bankasının faiz indiriminde geç kaldığını öne süren Özdebire göre; Enflasyon ve iç talep şartları faiz indirimini destekledi. Merkez Bankasının faiz indiriminde daha fazla gecikmesi halinde ekonomik faaliyetlerdeki ivme kaybını, telafi etmek zorlaşacak ve 2013 yılındaki büyüme beklentileri de olumsuz etkilenecek.
     Özdebire göre, Türkiyenin, bu büyüme verisiyle yılı yüzde 3ün altında bir büyümeyle kapatma ihtimali güçlendi. Ekim ayında sanayi üretimindeki yüzde 5,7lik sert düşüş de bu beklentiyi destekliyor. İç talepteki artışın eksiye dönmesi, iç pazarda yaşanan sıkıntıları açık bir biçimde gösteriyor. İhracatın büyümeye olumlu katkısı olmasaydı büyüme hızı daha da düşük olacaktı.
     Özdebir, ABdeki durgunluğa rağmen ihracatta sağlanan artışın önemli bir başarı olduğunu belirterek, Ancak küresel ekonomideki ve ABdeki gelişmeler dikkate alındığında bu başarının önümüzdeki dönemde de sürdürülebilmesi zor görünüyor ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Üçüncü çeyrek büyüme rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER