Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmirde "Belediye Başkanının Diyarbakıra gitmesinin doğru bir iş olduğunu ve İzmirlilerin bunu desteklediğini ve anlayışla karşılayacağını düşünüyorum"


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun Diyarbakıra gitmesinin doğru bir iş olduğunu, İzmirlilerin bunu desteklediğini ve anlayışla karşılayacağını düşündüğünü söyledi.
     Bakan Yıldırım, Dünya Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü nedeniyle İzmir Kaya Termal Otelde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlunun Diyarbakır gezisiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "İyi etti. Barış, kardeşlik için ülkenin doğusu batısını kucaklaştırmak için yapılacak her faaliyetin yanındayız. Alkışlıyoruz. Dolayısıyla Belediye Başkanının Diyarbakıra gitmesinin doğru bir iş olduğunu ve İzmirlilerin bunu desteklediğini ve anlayışla karşılayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
     Taylandın EXPO 2020 yarışından çıktığı ve Dubaiyi destekleyeceğini açıkladığı yönündeki haberlere ilişkin Yıldırım, "Bizim bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Dubaiyi destekleyeceğine dair bir haber yok. Hiç kimse üyelerin kararını ipotek edemez. Böyle bir açıklama yaptığı doğruysa hoş değil. Şartlar ne olursa olsun tüm gücümüzle elimizden gelen gayreti oylama gününe kadar göstereceğiz" dedi.
     Yıldırım, alkollü içki satışıyla ilgili yapılan düzenlemelere ilişkin soruya ise "Yasa çıktı, hayırlı olsun. Toplumu, gençleri, geleceğimiz korumak herkesin görevidir. En başta da ülkeyi yönetenlerin görevidir" yanıtı verdi.
     Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın düzenlemenin oylanmasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı mesajın hatırlatılıp daha sonra özür dilediğinin ifade edilmesi üzerine de "Zaten açıklama yapıp düzeltmiş. Yapacak bir şey yok" dedi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER