Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Türk Kızılayı bugüne kadar 4 kıtada 60a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdi -Bugün Türk Kızılayına Kızılhaç başkanlığı teklif ediliyor bu tesadüfi


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Kızılayının bugüne kadar 4 kıtada 60a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdiğini söyledi.
     Bakan Yıldırım, Türkiye Kızılay Derneği Kemalpaşa Şubesince düzenlenen Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, hayırseverlere teşekkür eden Yıldırım, Türk Kızılayının 1,5 asırlık geçmişinde çok başarılı hayır hasenat işlerine imza attığını belirterek, şöyle konuştu:
     Türk Kızılayı hiçbir ayrım gözetmeksizin gerek yurtiçinde kendi insanımıza, gerek yurtdışında tüm insanlara uzattığı yardım eliyle milletimizin sevgisini, desteğini hak etmiştir. Türk Kızılayı bugüne kadar 4 kıtada 60a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdi.
     Bu yardımlar, dünyanın dört bir yanında günden güne genişleyen merhamet çadırı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan afetlerde o kırmızı hilalli çadırımızı görürüz. Bugün Türk Kızılayına Kızılhaç başkanlığı teklif ediliyor, bu tesadüfi değildir.
     Yıldırım, hayır yapmanın iki yolunun bulunduğunu, bunun birinin nakit diğerinin de vakit olduğunu ifade ederek, Vakti olanlar gece gündüz koşturuyor. Vakti olmayanların mutlaka nakdi vardır. Onlara da nakitlerini ulaştırmak düşüyor diyerek hayırseverleri yardıma çağırdı.
     Kızılayın bir dönem itibar kaybına uğradığını bildiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     10-15 yıl önce Kızılay genel kurullarının nasıl büyük sorunlara tabi olduğu, hatta yönetimlerin kayyumlara devredildiği dönemler belki unutuldu. Ama son 10 yıl içinde yeniden yapılanmayla birlikte Türk Kızılayı dünya genelinde en seçkin hayır kuruluşu, sivil toplum örgütü haline geldi. Bu başarının en önemli nedenlerinden biri, burada menfaat yok. Burada hesap, kitap, para, pul, şan, şöhret yok. Hayır hasenat var.
     Bakan Yıldırım, Kızılayın yöneticilerinin maaş almadığını dile getirerek, Herkesin işi gücü var, bir yandan da bu hayır işlerine kafa yoruyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Peygamberimiz Cenneti arzulayan kimse boş durmaz, hayırda yarışırcasına koşturur diye buyurmuştur. Hayır yapmanın, yardım etmenin bir Müslüman için ne kadar büyük bir nimet olduğunu dinimiz bize öğütlüyor dedi.
    
     -Sosyal sorumluluk projeleri-
    
     Bakanlık olarak, sosyal sorumluluk projelerinde çok önemli yerlerinin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
     Van depreminde iletişim bir dakika bile kesilmedi. Halbuki 1999 Marmara depreminde yarım gün bu ülkenin Başbakanı, depremin olduğunun haberini alamadı. Böyle bir felaket yaşanabileceğini öngörerek Türkiyeyi 25 bölgeye ayırdık. Her bir bölgede yedek haberleşme sistemi kurduk. İletişimde herhangi bir sorun yaşandığında o sistem direkt devreye giriyor. Vanda bir şey daha yaptık, bütün telefon abonelerine 112 üzerinden mesaj gönderdik. Eğer zordaysanız mutlaka arayın dedik. O kadar çok telefon geldi ki bu telefonlar sayesinde nokta olarak tespit ettik.
     Yıldırım, Kızılay içinde de haberleşme sistemi kurduklarını sözlerine ekledi.
     Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel de Kızılayın rahmet elini usanmadan dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine uzattığını belirtti. Kızılayın devletten tek kuruş yardım almadığını, tüm faaliyetleri toplanan bağışlarla yaptıklarını kaydeden Adıgüzel, Toplanan her bir kuruş namusumuz ölçüsünde bize emanettir dedi.
     Kızılay Kemalpaşa Şube Başkanı Arif Uğurlu da yemekte toplanan bağışlarla Ramazan ayında bin ihtiyaç sahibi aileye erzak ve giyecek yardımı yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER