Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: İzmir son iki günden beri büyük bir hareketlilik içinde. İzmir, sadece ticaretin, turizmin, bilişimin değil, aynı zamanda diplomasinin de merkezi haline geldi (Fotoğraflı-


İZMİR (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirin son iki günden beri büyük bir hareketlilik içinde olduğunu belirterek, İzmir, sadece ticaretin, turizmin, bilişimin değil, aynı zamanda diplomasinin de merkezi haline geldi dedi.
     AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Kaya Termal Otelde Dünyada Türkiye vizyonu konulu toplantı düzenledi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve davetliler katıldı.
     Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, büyükelçiler toplantısı sebebiyle İzmirin son iki gündür büyük bir hareketlilik içinde olduğunu kaydederek, İzmir, sadece ticaretin, turizmin, bilişimin değil, aynı zamanda diplomasinin de merkezi haline geldi dedi.
     İzmirin EXPO adaylığının büyükelçiler toplantısı sebebiyle iki gündür geniş bir şekilde ele alındığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
     Dışişleri Bakanlığımızın başlattığı yıllık değerlendirme toplantısının 5incisi İzmirde yapılıyor. Toplantının bir ayağını İzmirde yapma talebimizi kabul ettiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. EXPO ile ilgili bu iki gün boyunca istenilen mesajlar verildi. Büyükelçilerimizin bulundukları ülkede EXPO için çalışacaklarına yürekten inanıyoruz.
     Yıldırım, İzmirin son iki seneden beri de bir hareketlilik içerisinde olduğunu ifade ederek, İzmirde bir şeyler oluyor. Bu hareketlilik daha da hızlanacak. Çünkü İzmirin potansiyeli çok yüksek diye konuştu.
    
     -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay-
    
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise büyükelçiler toplantısı sebebiyle İzmirde çok yararlı bir gün geçirdiklerini belirterek, Çok değerli ortağım Binali Yıldırımın dediği gibi, büyükelçilerimize konuşma fırsatı bulduk. Bugün dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Büyükelçilerimizi Efes Antik Kentine kadar götürmek, Kuşadasındaki Efes Kongre Merkezini göstermek istedik. Ama hava muhalefeti sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. 19 Ocakta Efes Kongre Merkezini, Anadolu Senfoni Orkestrasının vereceği bir konserle salonları test edeceğiz diye konuştu.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise AK Partinin, icraatlarıyla Türkiye ve dünyada ezberleri bozduğunu belirtti. İzmire ve Türkiyeye daha hızlı mesafe kat ettirmenin çalışması içinde olduklarını kaydeden Hotar, İzmirde yapılan büyükelçiler toplantısının İzmiri dış politikanın da merkezi haline getirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Halil Şahin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER