Ülkesi ABDye dönmek yerine Türkiyede tedavi

Ülkesi ABDye dönmek yerine Türkiyede tedavi oldu -İzmirde yaşayan bir ABD vatandaşı, yaşadığı ciddi sağlık sorunları karşısında tedavi için ülkesine dönmek yerine Türkiyede tedavi olmayı tercih etti


İZMİR (A.A) - İzmirde yaşayan bir ABD vatandaşı, yaşadığı ciddi sağlık sorunları karşısında tedavi için ülkesine dönmek yerine Türkiyede tedavi olmayı tercih etti.
     Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesinde sözleşmeli öğretim görevlisi olarak teknik İngilizce dersleri veren Kelley, 2005 yılında yaşadığı kalp hastalığı ve bu yıl gözünde yaşadığı retina yırtılması sorunu karşısında ülkesine dönüp tedavi olmak yerine İzmirde tedavi oldu.
     İlk yaşadığı ciddi sağlık sorunu olan kalp hastalığı üzerine İzmir Kent Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla kalbine takılan stentle sağlığına kavuşan Kelley, önceki haftalarda gözünde aşırı kanlanma şikayetiyle başvurduğu aynı hastanede retina yırtılması teşhisi konuldu.
     Kelleyin gözündeki problem, Prof. Dr. Dr. Kaan Ünlü başkanlığındaki ekip tarafından vitrektomi operasyonu ile giderildi.
    
     -Türkiyedeki hastanelerin ABDdekilerden farkı yok-
    
     Kelley, Türkiyedeki pek çok hastanenin ABDdeki sağlık kuruluşlarından farkı bulunmadığını ifade ederek, İki önemli rahatsızlığımda da ülkeme gitmeyi hiç düşünmedim. Çünkü buradaki hastaneler ABDdeki hastaneler kadar kaliteli, güzel, hekimler de Amerikalı meslektaşları kadar başarılı. Nitekim bu konuda doğru kararlar vermişim, iki rahatsızlığımda Türkiyede tedavi gördüm ve sağlığıma kavuştum dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ülkesi ABDye dönmek yerine Türkiyede tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER