Uluderede 34 kişinin hayatını kaybetmesi

Uluderede 34 kişinin hayatını kaybetmesi -Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: -Soruşturma dosyasındaki kısıtlama kararının kaldırılmasını istiyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Şırnakın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma dosyasındaki kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini savundu.
     Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarının avukatları olarak, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma dosyasındaki kısıtlama kararının kaldırılması ve dosyadaki deliller hakkında bilgi sahibi olmak adına başvuruda bulunduklarını söyledi.
     Savcılığa sundukları dilekçede, taleplerini sıraladıklarını anlatan Elçi, Soruşturmanın gizli yürütülmesi nedeniyle bugüne kadar ne tür işlem yapıldığı, şüphelilerin tespit edilip edilmediği, tespit edilmiş ise ifadelerine başvurulup başvurulmadığı ve işlenen bu ağır suçun hangi delillerinin toplandığı konusunda müvekkillerimizin ve bizlerin bilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle soruşturma dosyasındaki kısıtlama kararının kaldırılmasını istiyoruz dedi.
     Şikayetçi vekilleri olarak, savcılıktan, soruşturmadaki gelişmeler hakkında bilgi istediklerini ifade eden Elçi, Bu olayın üzerinden 1 yıla yakın süre geçmekle birlikte, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütüldüğünden kaygı duymaktayız diye konuştu.
     Elçi, savcılıktan, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla kamu görevlisi olan yetkili ya da yetkililerin ifadesine başvurulup başvurulmadığını da sorduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Uluderede 34 kişinin hayatını kaybetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER