Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bale Festivali -Osmanlı Sarayından Harem adlı gösteri, Bodrum Kalesinde sahnelendi


MUĞLA (A.A) - Bu yıl 10uncusu düzenlenen Uluslararası Bordum Bale Festivali kapsamında, Osmanlı Sarayından Harem adlı gösteri sahnelendi.
     Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde sahnelenen, koreografisini Merih Çimencilerin, dekor ve kostüm tasarımını Rus Alexander Vasilliein yaptığı Osmanlı Sarayından Harem adlı gösteride, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edildi.
     Gösteri, Bodrum Kalesini dolduran sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
     Osmanlı İmparatorluğunun en parlak dönemlerinden bir kesitini bale adımlarıyla anlatan yapıtın, dekor ve kostümlerini dünyaca ünlü Rus tasarımcı Alexandre Vasiliev hazırladı.
     Sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan gösteri, Bodrum Kalesini dolduran seyircilerin ayakta alkışlarıyla son buldu. Konseri aralarında Sinema Sanatçısı Filiz Akın, Tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, Gazeteci Yazar Hıncal Uluçun da olduğu yaklaşık bin 200 kişi izledi.
    
     -Uluslararası Bodrum Bale Festivali-
    
     Bu arada Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, Antonio Gades Flamenko Topluluğu 21 Ağustosta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gadesin baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suiti yorumlayacak.
     Ayrıca, Festivalin kapanış temsili, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun sahneleyeceği Bir Yaz Gecesi Rüyası ile yapılacak.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER