Uluslararası Engelli Gençlik Festivali

Uluslararası Engelli Gençlik Festivali -Adanada düzenlenen 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, engellilerin halk oyunları ve dans gösterisiyle sona erdi


ADANA (A.A) - Adanada düzenlenen 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, bedensel ve zihinsel engellilerin halk oyunu ve dans gösterileriyle sona erdi.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Serinevler Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dünya ülkelerinin engellilere karşı daha hassas ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Kişilerin, kendi sorumluluk alanları içerisindeki engelleri kaldırması gerektiğini ifade eden Aldırmaz, belediye olarak engellilere yönelik çalışmaların süreceğini bildirdi.
     Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyesi Zekeriya Ünal ise farklılıklara rağmen tüm vatandaşların aynı haklara sahip olduğunu söyledi.
     Yetkililerden engelliler adına bazı talepleri olduğunu anlatan Ünal, "Eğitim, istihdam ve sosyal yaşama olanaklarına zorlanmadan kavuşabileceğim engelli çocuk ebeveynlerinin uzman kişilerce bilgilendirilecekleri ve çocuklarını eve kapatmak yerine hayata dahil edecekleri bir düzen istiyorum" dedi.
     Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli işaret dili tercümanı konuşmaların çevirisini yaptı.
     Diyarbakır ve Azerbaycandan gelen engelli gençlerin halk oyunu gösterisi sunduğu etkinlik, geçiş töreniyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Uluslararası Engelli Gençlik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER