Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı

Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı -Konya Valisi Doğan: "Konya olarak, inanç turizmi açısından elimizde çok önemli değerler var. Bu değerler, başta Hz. Mevlana ve onun ortaya koyduğu felsefedir" (Fotoğraflı-G


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, kentin inanç turizmi açısından çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, "Bu değerler, başta Hz. Mevlana ve onun ortaya koyduğu felsefedir" dedi.
     Doğan, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Konya Dedeman Otelde düzenlenen konferansın açılışında, burada, inanç turizmine ilişkin dünya ölçeğinde önemli çalışmaların Konya ile paylaşılacağını söyledi.
     Bu çalışmanın sadece Konya için yapılmadığını, benzer durumdaki şehirlere de kaynaklık edeceğini aktaran Doğan, şunları kaydetti:
     Konya olarak, inanç turizmi açısından elimizde çok önemli değerler var. Bu değerler, başta Hz. Mevlana ve onun ortaya koyduğu felsefedir. Nitekim konferansın konusunun Konya ile ilişkilendirilmesi açısından ortaya konulan, sadece inanç turizmi değil; adına hoşgörü de katılmış olması, Hz. Mevlanaya olan atfın çok açık bir izahıdır. Konferansın çok başarılı geçmesini bekliyorum. Çıkacak sonuçların da Konya, Türkiye ve tüm dünya için önemli sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum."
     Konferansa, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Günnur Özalp, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpanın yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
     Konferansta, turizm, ilahiyat, tarih, coğrafya, arkeoloji ve sosyoloji gibi alanlar ile disiplinler arası çalışmalar üzerinde durulacak. 18 ülkeden yaklaşık 200 bilim insanının; 60ı İngilizce, 64ü Türkçe 124 bildiri sunacağı konferans, 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER